Puunhakkaajan Mendisin talon avajaiset:

 

Olin odottanut tätä päivää kuin lapset jouluaattoa. En ihan sentään laskenut kalenterista päivä, milloin H-hetki koittaa.  Tunnelmat vain vaihtelivat laidasta laitaan, kun kaikki ei sujunutkaan, kuten käsikirjoituksessa oli mainittu. Fernandon perheen kanssa paloivat päreet oikein kunnolla, kun nuori mies, ”kiiltokuvapoika” ei tehnyt työtä sovitusti. Minun piti vaatia hänet maalaamaan taloa. Sopimuksessamme mainittiin, että kaikki perheenjäsenet osallistuvat töihin. Tämä miehen alku, 19-vuotias mies, ei pannut tikkua ristiin kotinsa valmistumisen hyväksi. Vasta kunnon ärähdys sai hänetkin liikkeelle.

Mendisin talo avattiin ensimmäisenä. Köyhä puunhakkaaja oli puurtanut perheineen läpi koko yön saadakseen unelmansa, uuden kotinsa luovutuskuntoon. Aamulla kaikki oli melkein valmiina. Viimeisiä koristeita liimailtiin paikoilleen. Ennen avajaisten alkua, meidän piti odottaa vielä muutama hetki horoskoopin mukaista oivallista hetkeä.

Sopivan hetken koittaessa, kylän ”maallikkomunkki” alkoi protokollan mukaisen messun. Merkin saatuani sain kunnian katkaista nauhan oven edestä talon nuoren tytön kanssa. Nämä ovat aina ikimuistettavia hetkiä.

                                                                 

Mendis oli maalannut ja koristellut talon sisäpuolen kauniisti.

                                                                  

Kaikista yksityiskohdista näkyi, että talon valmistumista oli jo kauan odotettu. Mendis oli muuttanut taloon vastoin kaikkia buddhalaisia sääntöjä heti, kun talo sai kruunun, tiilikatteen. Syyksi keskeneräiseen taloon muuttamiselle hän kertoi, että mutataloon oli luikerrellut kobra (Naja Naja). Vanhassa talossa oli niin paljon rotankoloja, etteivät he löytäneet sitä sieltä. Oli yksinkertaisempaa koota varovasti makuualustat kainaloon ja muuttaa turvalliseen taloon, missä eivät kobratkaan hyökkäile (hih).

                                               

Nyt Mendisin perheen unelma on täydellinen. Vielä odotellaan sähköjen vetämistä taloon. Sitten loppuu kerosiinin katku, mikä kirveltää lasten silmissä!

Sain toivottaa tapojeni mukaisesti tähänkin taloon onnea ja rauhaa ja ennen kaikkea Jumalan siunausta perheen kaikkiin askareisiin heidän jokaisena elinpäivänään.